Barneveld
Vogels
Op
woensdag15mei201913:30

Hoor en kijk mee bij de nestkastencontrole van het IVN

BARNEVELD – Op woensdagmiddag 15 mei organiseert de werkgroep Vogels van het IVN Barneveld een nestkastencontrole, waar kinderen met hun (groot)ouders aan kunnen deelnemen.

Er zijn half mei veel jonge vogels te bewonderen: onder meer mezen, boomklevers en bonte vliegenvangers. De vogelwerkgroep van IVN Barneveld heeft bijna 900 nestkasten in de bossen hangen.

Jullie horen van ervaren controleurs waarom zij dit werk doen en wat er met deze gegevens gebeurt. Samen lopen we de nestkasten langs en gaan we vogeleieren bekijken. Ook eventueel jonge uitgekomen vogeltjes worden bewonderd. Welke soorten gaan we tegenkomen? Hoe zien we het verschil in eitjes? Kunnen we bepalen hoe oud de uitgekomen vogeltjes zijn? Beleef het mee en neem vooral uw kinderen of kleinkinderen mee!

We vertrekken om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en vanaf 13.45 uur vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. Er wordt voor zover mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. De excursie is voor kinderen gratis. Ook (groot)ouders die lid of donateur zijn mogen gratis mee. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor zijn formulieren aanwezig bij de gids.

Voor meer informatie: neem contact op met de gids Henk van de Beek (vandebeekhenk@gmail.com of telefonisch via 06-10287923).

Algemene informatie

woensdag 15 mei 2019 - 13:30