Barneveld
Natuur
Op
zaterdag04mei201907:30

Het jubelt aan de rand van het Kootwijkerzand

BARNEVELD/KOOTWIJK – Ga op zaterdagochtend 4 mei mee met de gidsen van IVN Barneveld op zoek naar vogels en vogelgeluiden aan de rand van het Kootwijkerzand, een prachtig gebied bij Kootwijk. Alle trekvogels zijn dan terug, waardoor het dubbel genieten is van alle vogelgeluiden!


Het belooft een mooie ochtend te worden. Wat we zeker zullen horen zijn vogels als de tjiftjaf, de fitis, de boomleeuwerik (die vanaf een boomtop zijn jubelliedje de lucht in stuurt). Uiteraard zingen ook vogels als de roodborst, verschillende mezensoorten, winterkoning, vink, heggenmus, maar wellicht ook de gekraagde roodstaart en de geelgors. Ook zijn er bomen met gaten, gemaakt door de zwarte specht. Het zou kunnen dat er een uil in zat te broeden, die nu wellicht jongen heeft.

We vertrekken om 7.30 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en ook vanaf 7.30 vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. De start is om 08.00 uur bij de parkeerplaats aan de Heetweg (bij het witte boswachterhuisje). Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. Deelname is voor leden, donateurs en kinderen gratis en niet-leden betalen € 3,50. Voor meer informatie: neem contact op met de gidsen Grietje Stitselaar en Aart Mulder (06-28261883).

Algemene informatie

zaterdag 4 mei 2019 - 07:30