Bakel Milheeze De Rips
Paddenstoelen
Op
dinsdag16okt201820:00

Inleiding in de Wonderlijke wereld van de Paddenstoelen.

Op dinsdagavond 16 okt 2018 geven Rob Staals en Toon Fimerius een inleiding in de Wonderlijke wereld van de Paddenstoelen.

Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Een paar regendagen in de herfst hebben ervoor gezorgd dat de grond vochtig is geworden. Overal verschijnen er nu paddenstoelen: sommige met een fraai gekleurde hoed op een korte of lange steel, andere klein en sierlijk met opvallende kleuren.

De ene soort groeit in dichte bundels op oud hout, de andere in groepjes tussen de afgevallen bladeren en naalden of zomaar uit het mos. Je kunt ze ook in het gras tegenkomen of in kieren tussen de bestrating. Ze komen in allerlei vormen voor bijvoorbeeld als een hertengewei of als een parasol of als biefstuk.

 Tijdens deze inleiding wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen? Over hun vormenrijkdom, ál zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar.  Over de groeiwijze, de rol van de paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten.

Ook wordt verteld waar u op moet letten als u met hulp van een paddenstoelenboek de naam of familie van een paddenstoel wilt opzoeken.

Wanneer:           16 okt 2018,

Waar:                   Geneneind 2A. 5761RH Bakel,

Tijdstip:               Zaal open 19:30 u. Start inleiding 20:00 u, na het eerste kopje koffie.

Gratis toegang.

Op 21 okt 2018 verzorgen de 2 sprekers een excursie over dit onderwerp: de Paddenstoelen.

Deze excursie start bij de Natuurpoort De Nederheide om 10 uur. Na afloop van de excursie kun je hier op eigen gelegenheid een kopje koffie drinken.

De Natuurpoort de Nederheide vind je op Kaak 11, 5763 PK Milheeze.

Algemene informatie

zaterdag 22 september 2018 - 08:45
Locatie: 
Verenigingsgebouw van IVN Gemert-Bakel
Geneneind 2A
5761 RH Bakel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image