Baarlo-Maasbree
Vogels
Vanaf
vrijdag28jan202200:00

Nationale tuinvogeltelling 2022

Ieder jaar organiseert Vogelbescherming Nederland in de maand januari de Nationale Tuinvogeltelling. Dit jaar vindt de telling plaats in op 28, 29 en 30 januari 2022.

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland.

Men wil graag weten, welke aantallen en soorten vogels in de Nederlandse tuinen, landelijk, per provincie en per gemeente aanwezig zijn. De resultaten worden vergeleken met die van voorgaande jaren en van andere tellingen en zo krijgt men een goed beeld. Met de verzamelde gegevens van vele waarnemers kan de Vogelbescherming bepalen, hoe onze tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

Reden, dat de telling in de winter wordt gehouden, is dat  juist dan de vogels beschutting en voedsel in tuinen zoeken.

De Tuinvogeltelling gaat onder alle omstandigheden door. Dus ook bij regen en sneeuw en als er nauwelijks een vogel is te bekennen. Het tellen zelf duurt niet lang. Een half uur is genoeg en de meeste vogels kun je waarnemen in de vroege morgenuren. Het hoogste aantal vogels van een soort dat je tegelijkertijd in de tuin ziet, wordt genoteerd.
Kijk voor meer informatie op: https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling


We wensen jullie veel succes bij dat half uurtje tellen en noteren!

Algemene informatie

vrijdag 28 januari 2022 - 00:00 tot zondag 30 januari 2022 - 00:00