Baarlo-Maasbree
Natuur
Op
donderdag24feb202219:30

Forumavond over het belang van natuur in Peel en Maas

Forumavond over het belang van natuur in Peel en Maas

Natuur voor kind, gezondheid, recreatie en buurten.

Natuur heeft een positieve invloed op het welzijn van mensen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de rol van natuur om gezond, sociaal, productief, vrolijk en vitaal te zijn. Meer informatie vind je hierover in: Wat natuur met doet  Daarom is het van groot belang dat kinderen, volwassenen en ouderen gebaat zijn bij een natuurlijke omgeving.

Tijdens de forumavond gaan we samen met de politieke partijen van Peel en Maas op zoek naar de mogelijkheden kinderen meer met natuur kennis te laten maken, welke mogelijkheden er zijn voor een meer groene, gezonde leefomgeving in buurten en dorpen en bekijken hoe we onze mooie natuur als recreatie kunnen promoten.

De afgevaardigden van de fracties in Peel en Maas (VVD, CDA, PvdA/GL, Lokaal Peel en Maas en D'66) zullen hun visie en plannen over de natuur toelichten en met elkaar en met het publiek hierover in gesprek gaan.

Ook de IVN visies over natuur en gezondheid, kinderen en natuur, natuur en recreatie en natuur in buurt en dorpen komen aan de orde. De onderwerpen worden ingeleid door Ine Jacobs, Stan Timmermans, Marcel Timmermans en Thea Jetten. Met de fractie afgevaardigden, de inleiders en het publiek gaan we onderzoeken hoe we de natuur kunnen versterken.

Discussieleider op deze avond is Ton Hermanussen (directeur van Natuur en Milieu federatie Limburg).

Laat jouw betrokkenheid over het belang van natuur horen op deze avond.

Algemene informatie

donderdag 24 februari 2022 - 19:30
Locatie: 
MFC Kerkeboske
Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden
Nederland
Google Maps image