Baarlo-Maasbree
Landschap
Op
zondag07apr201900:00

Fietsexcursie: Baarlo, plek waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten!

Op zondag 7 april 2019 staat er een interessante fietstocht op het programma, waarbij zowel cultuur als natuur in Baarlo centraal staan.

De Historische Werkgroep De Borcht en het IVN Baarlo-Maasbree organiseren deze fietstocht in het kader van de viering van 800 jaar Baarlo. Zowel een gids van de Historische Werkgroep alsook een gids van IVN Baarlo-Maasbree zullen de tocht begeleiden.

De fietstocht start op de Markt. We gaan daarna richting kasteel De Berckt en de uitkijktoren in de Romeinenweerd. Vervolgens fietsen we richting de monding van de Kwistbeek nabij het veer en verder richting de stuw en de Roffart. De route wordt daarna vervolgd door de Horsten, langs de Boekenderhof en het silhouet van de familiekapel in het Rayerbos. We keren daarna terug over het schelpenpad en de Staldijk naar de Markt.

Tijdens de tocht maken we enkele tussenstops bij interessante historische plekken en krijg je uitleg over de natuur in de omgeving.

Op zondag 7 april staan twee fietstochten gepland, een in de ochtend en een in de middag. Je kunt kiezen aan welke tocht je wilt deelnemen. De eerste fietstoer start vanaf de Markt om 10.00 uur en de tweede ’s middags om 14.00 uur.

De tocht duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Vanwege de verkeersveiligheid kunnen maximaal 25 mensen deelnemen per tocht. Wil je deelnemen, geef je dan in de week van 1 april op via het emailadres van de Historische Werkgroep de Borcht: deborcht@baarlo.com

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Noteer 7 april alvast in jouw agenda!

Algemene informatie

woensdag 9 januari 2019 - 00:00
Locatie: 
Rabobank
Napoleonsbaan Zuid 1
5991 NA Baarlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image