Baarlo-Maasbree
Natuur in de Buurt
Op
zondag04aug201909:00

Dubbroek

Op zondag 4 augustus gaan we met de plantenwerkgroep een wandeling maken in het Dubbroek, een natuurpareltje tussen Baarlo, Maasbree en Hout-Blerick. Het gebied, een verlande oude maasmeander, is nu eigendom van Stichting Het Limburgs Landschap. Het bestaat uit lagere, vochtige delen met elzenbroekbos, hogere delen met eiken-beuken en naaldbos, een overgangsgebied met essen-eikenbos, verder nog grasland en rietveldjes verspreid door het gebied. Door deze variatie in landschap kunnen we in de zomertijd genieten van de speerdistel, koekoeksbloem, engelwortel en gele lis, maar ook van de vele vogelsoorten die hier voorkomen. De broedtijd van de vogels is al ver gevorderd, maar met wat geluk hopen we toch de koekoek en de geelgors en nog enkele andere vogels te kunnen horen.
Misschien vinden we sporen van de das, die hier voorkomt, of van de wezel of de bunzing. De bruine kikker is volop aanwezig en we kijken uit naar de vele vlindersoorten die je hier 's zomers aantreft. Het gebied is ook rijk aan mossen, tientallen verschillende soorten kun je hier vinden.
Er zal dus voor de natuurliefhebber genoeg te beleven zijn!
Denk aan goed schoeisel of laarzen, het kan erg nat zijn, vooral als het geregend heeft en vergeet vooral niet de lange mouwen en een lange broek en de muggenspray!
We vertrekken op zondag 4 augustus om 9.00 uur vanaf de P-plaats bij de Rabobank.

Algemene informatie

zondag 4 augustus 2019 - 09:00 tot 12:00