Baarlo-Maasbree
Natuur
Op
zondag16jun201908:30

Dagtocht

Op zondag 16 juni maken we een wandeling vanuit het Belgische Kelmis ofwel La Calamine door het Hohnbachtal. We gaan op zoek naar het zinkviooltje, de zinkboerenkers en het zinklepelblad en met een beetje geluk zien we de kleine parelmoervlinder. We worden begeleid door Henri Thijssen, gids van IVN Heuvelland.
Rond het middaguur nemen we een lunch- en rustpauze, er is geen horeca aanwezig in het Hohnbachtal, dus zorg zelf voor een kleine lunch.
Na afloop van de wandeling bezoeken we het Geuldalmuseum, dat sinds 2018 gevestigd is in het voormalige hoofdgebouw van La Vieille Montagne, de oude zinkmijnonderneming in La Calamine. Daarna gaan we gezellig wat kleins eten bij een restaurant in de buurt.
We vertrekken om 8.30 uur vanaf de P-plaats bij de Rabobank in Baarlo, we starten de excursie om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Geuldalmuseum in Kelmis.
We verwachten tegen het einde van de middag weer terug te zijn in Baarlo. De bijdrage voor het vervoer is €12,50 en de lunch is voor eigen rekening, het bezoek aan het Geuldalmuseum kost € 4,00 per persoon (groepstarief).
In verband met het bespreken van de lunchlocatie zou het fijn zijn, als we weten hoeveel deelnemers er zijn. Meld u dus liefst nu al aan als u meegaat. Vermeld daarbij ook of u kunt rijden. We gaan uit van een groep van maximaal 20 deelnemers, dus vol is vol!
Aanmelden voor de dagtocht kan bij Els:
telefoon: 077 4772315
e-mail: elsvanknippenberg@live.nl        

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 08:30 tot 18:00
Locatie: 
Rabobank
Napoleonsbaan Zuid 1
5991 NA Baarlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image