Asten-Someren
Natuur in de Buurt
maandag16nov2020

Word jij de ontwerper van de geluidswering nabij Strabrechtse Heide ?

Staatsbosbeheer, Nationaal Park Het Groene Woud en Kunstloc Brabant starten een ontwerperswedstrijd waarbij gevraagd wordt een geluidswering langs de A67 te ontwerpen ter hoogte van de Strabrechtse Heide. Hierbij moet een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuurverbetering.

Ontwerpteams worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken die specifiek voor deze plek langs de A67 of elders in Nederland toegepast kunnen worden. De oplossingen moeten innovatiever zijn dan een stapeling van de verschillende functies.

Professionals vanuit architectuur, landschapsontwerp, beeldende kunst en vormgeving en social design en hernieuwbare energie kunnen zich in teamverband aanmelden. Elk team bestaat uit 2 tot maximaal 4 personen, die elkaar qua expertise aanvullen zodat het goed mogelijk is tot een uitwerking te komen van de visie.

Een onafhankelijke jury selecteert uiteindelijk vier teams om deel te nemen aan de design challenge. Aanmelden kan tot en met 3 januari 2021. De precieze voorwaarden en aanleverspecificaties zijn te vinden op de website van Kunstloc Brabant. De resultaten van de challenge worden gepresenteerd tijdens de Landschapstriënnale 2021.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.kunstlocbrabant.nl.