Asten-Someren
Natuur in de Buurt
donderdag31dec2020

Veenfilts

Als gevolg van Corona was het een jaar waarin veel activiteiten stil kwamen te liggen. Toch is er nog best heel wat gebeurd: het voedselbos is verder ontwikkeld, het struinpad is pico bello bij gehouden, onze percelen zijn beheerd met ons speciale 3V-beheer, contacten met overheid, andere natuurorganisaties en agrariërs zijn onderhouden, het educatieproject is aangepast en we hebben een bijdrage geleverd aan het realiseren van de plannen voor natuurontwikkeling in het Leegveld. Maar het belangrijkste nieuws is dat we dit jaar met veel elan gewerkt hebben aan het realiseren van een nieuw boek met als titel Heel de Peel.

Enkele bijzonderheden over ons boek:

  • Verschijnt in voorjaar 2021.
  • Eindredactie wordt gevormd door Herman Peeters (voorzitter stichting VEEN) en Piet Blankers (secretaris). Auteurs zijn Piet Blankers, Hans van de Laarschot, Boena van Noorden, Wim van Opbergen, Herman Peeters, Jos Pouls en Jan Slaats. Vormgeving en lay-out: Wim Jacobs en Marcel van de Voort.
  • Eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Jan Terlouw, die op deze manier ons initiatief wil ondersteunen
  • Ongeveer 400 blz, rijkelijk geïllustreerd in full colour met grafieken, tabellen, kaarten en schitterende foto’s, van vroeger en nu.
  • Luxe ingebonden met harde kaft.  Onderwerpen zijn geologie en geografie, archeologie en cultuurhistorie, flora en fauna, ontginnings- en verveningsgeschiedenis, bedreigingen en natuurontwikkeling gericht op hoogveenherstel (héél de Peel).

Door meerdere subsidies kan de prijs zeer aantrekkelijk worden gehouden; bij voorinschrijving bedraagt die €24,95. Voorinschrijving is mogelijk via de in de bijlage toegevoegde folder (of via www.heeldepeel.nl).

Groene groet, Bestuur stichting VEEN