Asten-Someren
Natuur in de Buurt
maandag21dec2020

Natuurinclusief bouwen & natuurvriendelijke tuinen

Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging hebben de handen in één geslagen voor het project ‘Heel Brabant bouwt natuurinclusief’, een draagvlakproject waarmee we het belang van natuurinclusieve bouw, renovatie en gebiedsinrichting onder de aandacht willen brengen.

Bij het uitdragen van onze natuurinclusieve boodschap kunnen we alle hulp goed gebruiken, ook van vrijwilligers met een warm hart voor vogels, vleermuizen en natuur in het algemeen!

Daarom organiseren we in 2021 verschillende informatiebijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers, om hen kennis te laten maken met onze toolbox voor natuurinclusief bouwen (www.bouwnatuurinclusief.nl), en de website Mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting.

Iedereeen is van harte uitgenodigd voor de bijeenkomsten met als thema ‘Natuurinclusief bouwen & natuurvriendelijke tuinen’.

Graag laten we je kennis maken met onze website Bouwnatuurinclusief.nl -een toolbox vol informatie over de natuurvriendelijkere inrichting van onze woonomgeving en geïnspireerde voorbeelden uit de praktijk- en de website Mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting. We willen je daarmee helpen om zelf voor een natuurinclusieve omgeving aan de slag te gaan en/of met belanghebbenden (particulieren èn professionals) in gesprek te gaan.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Hoe lok je verschillende soorten vogels en vleermuizen naar je tuin
  • Welke vogel- en vleermuiskasten zijn geschikt?
  • Hoe kun je bij een verbouwing of na-isoleren rekening houden met gebouw bewonende soorten?
  • Hoe maak je samen met je buren en de gemeente je wijk natuurinclusief?
  • En hoe spreek je de gemeente, een projectontwikkelaar of woningcorporatie aan op hun verantwoordelijk in het creëren van een mens- én natuurvriendelijke woonomgeving?

Kom jij naar een van onze gratis bijeenkomsten?

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ook afhankelijk van de geldende Corona maatregelen). Zorg dus dat je er snel bij bent en klik om je belangstelling op te geven via de voorinschrijving, of ga naar: www.zoogdiervereniging.nl/NIB!

We zien je graag op een van de volgende data en locaties:

  • Zaterdagochtend 27 maart Vogelrevalidatiecentrum Zundert
  • Zaterdagochtend 24 april Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle
  • Zaterdagmiddag 29 mei Museum Klok en Peel, Asten
  • Zaterdagochtend 19 juni Fort Giessen
  • Zaterdagochtend 26 juni De Groenhoeve, Uden

*In het geval van geldende veiligheidsmaatregelen in relatie tot Covid-19 zullen de bijeenkomsten online plaatsvinden