Asten-Someren
Gezondheid
dinsdag21sep2021

IVN Asten-Someren handelt bij haar activiteiten naar deze richtlijnen

Vanuit het landelijke IVN zijn richtlijnen opsteld over hoe, vanaf 25 september, om te gaan met corona.

Zowel binnen als buiten geldt geen maximale groepsgrootte. Daarnaast is de 1,5 meter afstand maatregel geen verplichting meer. Verder blijven de algemene basisregels (handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuis blijven en laten testen bij klachten en zorgen voor voldoende ventilatie) van kracht. Wij vragen U hiermee voor deelname aan onze activiteiten rekening te houden.

IVN-activiteiten kunnen in principe doorgaan zonder coronatoegangsbewijs. Vindt een activiteit op horecalocatie plaats dan kan het zijn dat een coronatoegangsbewijs wél nodig is. Dit in overleg met de contactpersoon van de locatie.

Bij reguliere buitenactiviteiten hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Check wel altijd de lokaal geldende maatregelen van het gebied of het terrein waar je je activiteit organiseert. 

Ook bij binnenactiviteiten hoef je geen 1,5 meter afstand meer te houden en is een coronatoegangsbewijs in principe niet nodig. Vindt een activiteit bij een horecalocatie plaats? Dan is een coronatoegangsbewijs waarschijnlijk wel nodig. Overleg dit met de contactpersoon van de locatie.

Voor de Stulp is dus geen coronatoegangsbewijs nodig. Bovendien beschikt de Stulp over geforceerde ventilatie en is een CO2 meter aanwezig. 

Wanneer een activiteit met kinderen op scholen plaats vindt is de school verantwoordelijk en wordt met hen afgestemd wat zij haalbaar/toelaatbaar vinden. Net als in de hele samenleving hoeven begeleiders vanaf 25 september onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.

Voor jongerenactiviteiten geldt ook dat bijna alles weer mag (zelfs zingen!). Begeleiders hoeven geen afstand meer te houden.

Wij danken U voor uw begrip de afgelopen 1,5 jaar en wij hopen U de komende maanden weer te mogen begroeten.