Asten-Someren
Natuur in de Buurt
zondag01nov2020

Help Ossenbeemd Deurne om iedereen natuur te laten beleven.

Door de ANWB is de Ossenbeemd genomineerd voor een prijs van € 10.000,= om de Ossenbeemd beter toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel en voor slechtzienden.

Dat willen ze doen door nieuwe borden aan te brengen op een zodanige hoogte, dat je deze ook vanuit een rolstoel goed kunt lezen, het toevoegen van braille, waar dat nuttig is en bij nieuwe elementen het toevoegen van audio. Voor slechtzienden hebben we daarbij de ondersteuning van een ervaringsdeskundige van de Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Om voor de prijs van € 10.000,= in aanmerking te komen moeten ze eerst zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden, waaronder het project van de Ossenbeemd. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie.

Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan de 12 winnaars.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Je raadt het al: help de Ossenbeemd mee om te winnen? Stem vóór 24 november via anwb.nl/stem