Asten-Someren
Amfibieën & reptielen
zaterdag19feb2022

De amfibieën zijn weer aan het trekken.

Werk aan de winkel voor de vrijwilligers van IVN, de paddentrek is weer aan de gang.

Aangezien het nog wachten is op het aanbrengen van de amfibieëngoten in de Provinciale weg in Someren zijn vrijwilligers van onze vereniging weer aan de slag gegaan met het overzetten van amfibieën. Het afwisselende weer met ook warmere dagen zorgde dat de trek weer vroeg op gang kwam. De vrijwilligers maken ’s morgens en tegen de avond hun rondje, melden hun “oogst” bij Jo van Zanten die de gegevens weer meldt bij RAVON.

Per dag is het resultaat zeer wisselend, afhankelijk van de temperatuur. Zo tref je de ene dag niets aan en tref je een dag later meer dan 100 exemplaren! De natuur blijft verrassen! De resultaten tot eind februari zijn verrassend en overtreffen de aantallen van vorig jaar ruim!

Wil de de resultaten volgen? Klik op de link of ga naar de site van padden.nu (onderdeel van stichting RAVON) en kijk onder het symbool van de paddentrek naar de aantallen en soorten.

Een stukje verder richting Heeze worden dezelfde werkzaamheden gedaan door het IVN Heeze-Leende (resultaten). De resultaten zijn vergelijkbaar, al is het aandeel heikikker bij hun een stuk hoger.