Kom vogels kijken bij het Beuven

Op zondag 14 mei organiseert de vogelwerkgroep een openbare activiteit om (eens) vogels te komen kijken bij het Beuven op de Strabrechtse heide.

Deze activiteit is om iedereen onder begeleiding van een vogelkenner te laten zien welke vogels u kunt aantreffen op het Beuven. Het Beuven en de directe omgeving wordt bezocht door een grote variëteit aan vogels.  Tot de vaste bezoekers horen de grote zilverreiger, blauwe reiger, lepelaar, krakeend, dodaars, fuut, grauwe gans, bruine kiekendief (april-september), boomvalk (april-september), buizerd, sperwer, kokmeeuw, tjiftjaf, grasmus, geelgors, roodborsttapuit en blauwborst. Welke te zien zijn is altijd een verrassing, misschien is de zeearend wel aanwezig! (maart-september).

De opstelling voor het kijken is bij het kijkscherm langs het fietspad. Voor wie met de auto komt vertrekt de gids om 7.00 uur in de ochtend vanaf de parkeerplaats bij IVN gebouw de Stulp aan de Ostaderstraat 30 te Asten naar de parkeerplaats ’t Jasper aan de Bussersdijk te Lierop. Daar wordt om 7.15 uur vertrokken naar het vogelkijkscherm . Het is plm 1,5 km lopen tot bij het vogelkijkscherm.

Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid naar het vogelkijkscherm komen waar de gids tussen 7.30 tot 10.30 uur aanwezig is.

Parkeren?

Dit kunt u het beste doen bij ‘t Jasper sport aan de Busserdijk.

Vanaf de rotonde bij natuurtheater/ volkstuintjes de Donck gaat u naar Lierop. U neemt na circa 250 meter de eerste weg naar links. Deze volgt u tot u (inclusief een flauwe bocht naar rechts) tot u op een t-splitsing komt, daar gaat u links. De eerste verharde weg gaat u rechts (Busserdijk). Na circa 1,3 km gaat u links, hier staat aan uw linkerzijde de parkeerplaats aangegeven.

Vanaf de parkeerplaats komt u op een kruising. U gaat hier linksaf en op de volgende kruising rechtsaf. U bevind zich dan op het wandelpad waar u na enkele honderden meters langs de vogeluitkijkpunten komt. Deze route is ook toegankelijk voor rolstoelen (de vogelkijkhut helaas niet, het iets verder gelegen kijkscherm wel).

Wilt u een mooi rondje lopen (circa 8 km)?

Start dan vanaf de parkeerplaats bij het Keelven (De Soete Inval). Vanaf daar gaat u rechtsaf (richting Someren) en steekt u na enkele tientallen meters de Somerenseweg over. Aan het einde van de weg gaat u rechts en na circa 250 meter links. Vanaf hier volgt u het verharde pad. Heeft u geen wandelschoenen aan, loop dan vanaf de parkeerplaats bij het Keelven/ De Soete Inval) door tot de Beuvenlaan, circa 250 meter verder. U kunt hier alsmaar rechtdoor blijven lopen en het verharde zandpad en later sintelpad volgen.

Als u de vogeluitkijkpunten bent gepasseerd blijft het het wandelpad volgen. Op een gegeven moment komt u langs een bankje, blijf hier het pad volgen en houdt bij de volgende kruising links aan. Na circa 850 meter komt u op een t-splitsing. Op de locatie vind u aan uw rechterhand de Hoenderboom. Uit kunt hier rechtdoor lopen. Het wandelpad leidt u via enkele links-rechts-links-rechts bewegingen naar de Somerenseweg. U kunt deze oversteken en uw route naar links vervolgen. Na enkele honderden meters ligt de parkeerplaats van het Keelven aan uw rechterhand.

Natuurlijk kunt u vanuit de parkeerplaats bij ‘t Jasper sport dit rondje lopen, eventueel met een extra lus langs het Keelven.

Kuifeend
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina