Ga met IVN mee de (nieuwe) Aa verkennen

Het waterschap heeft de herinrichting van de Aa opgeleverd. Maar wat is er veranderd en waarom?

Om dat te ontdekken kun je deze middag met de hele familie deelnemen aan een fietstocht en wandelingen die je kennis laten maken met de meest interessante punten.

Door de herinrichting van de Aa biedt de beek nu een geheel ander aanzicht. Ze slingert zich nu op een natuurvriendelijke manier door het landschap en er zijn voorzieningen voor vogels en vissen getroffen zoals vogelwanden en visliften. Kortom, een verrijking voor natuur en landschap!

Om dit gebied opnieuw te ontdekken heeft IVN Asten-Someren op zondagmiddag 16 april een fietstocht en enkele wandelingen voor u op het programma staan.

 

De fietstocht.

De individueel te fietsen route van plm. 25 km. voert u langs de meest interessante punten in het Aa-dal. Deze zijn op de routebeschrijving aangegeven. Bovendien zijn op een drietal plekken tussen 13.00 en 17.00 uur vrijwilligers van IVN aanwezig voor het geven van toelichting.

Voor het bezoeken van deze locaties wordt aangeraden stevig schoeisel te dragen!

De routekaart en -beschrijving kunt u op 16 april tussen 13.00 en 14.00 uur bij IVN gebouw de Stulp aan de Ostaderweg 30 in Asten gratis afhalen of hier downloaden.

 

Wandelen.

Er zijn twee mogelijkheden voor een wandeling bij de stuw aan de Kalkweg.

U kunt onder leiding van een IVN gids aansluiten bij een struinwandeling langs het noordelijke deel van de Aa (richting Dijkstraat).

Vertrek om 14.00 uur vanaf de stuw aan het einde van de Kalkweg (nabij het Starkriet) in Someren-Eind. De struinwandeling duurt ongeveer 2 uur waarbij u ook de vistrappen daar bezoekt.

 

Ook bij een ommetje maken in de omgeving van de stuw en langs de vistrap de Bosbeek. Regelmatig kunt U aansluiten bij een IVN gids die dan uitleg geeft.

 

Voor beide wandelmogelijkheden wordt stevig, liefst waterdicht schoeisel aanbevolen.

Komt u met de auto? Parkeer deze dan aan de Langendijk en niet aan de smalle Kalkweg.

 

Het vernieuwde aa-dal
Waar
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina