Cursussen

Als u meer wilt weten van de natuur om u heen, dan helpen onze korte cursussen u op weg. Onderwerpen die we de afgelopen jaren behandelden waren vogels, natuurfotografie, libellen en vleermuizen. Ook maatschappelijk actuele cursussen worden georganiseerd, zoals Klimaat en energie, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling. Een goede manier om tijdig op de hoogte te zijn van aankomende cursussen is een gratis abonnement op onze algemene nieuwsbrief. In de cursus wordt kennis gecombineerd met ontdekken, verkennen en beleven.

De cursussen worden vooraf aangekondigd op de website, in de maandelijkse digitale nieuwsbrief, plaatselijke kranten en in het IVN-nieuws. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met:

cursuswerkgroep cursus@ivnastensomeren.nl email

Natuurgidsencursus

Met tussenpozen van enkele jaren organiseren wij ook een Natuurgidsencursus voor mensen die graag anderen in de natuur willen rondleiden en hun kennis en enthousiasme willen delen. U leert hoe u het beste een excursie of een les op een basisschool voorbereidt en uitvoert. Na afloop van zo'n cursus kunt u zelf als vrijwilliger aan de slag binnen het IVN Asten-Someren. Deze cursussen duren een half tot twee jaar. Afgestudeerde gidsen volgen op lokaal en regionaal niveau nascholing. In januari 2022 zal een nieuwe cursus starten.

Meer info : IVN Natuurgidsencursus

Schoolgidsen en Natuurbegeleiders

Begin 2022 starten we weer met een nieuwe cursus. Deze cursus bestaat uit verschillende thema's welke periodiek terugkomen. Hierdoor is het mogelijk om op een later moment in de cursus in te stromen.

Wilt u ook graag meehelpen om basisschoolkinderen meer natuur te laten beleven? De werkgroep is op zoek naar nieuwe leden. Je krijgt een cursus en daarna kan je in een clubje van schoolgidsen aan de slag. Aan de gezelligheid denken we ook. Elk jaar gaan we met alle scholengidsen even lekker weg.

Voor meer informatie over de schoolgidsen kunt u contact opnemen met:

mevrouw Liesbeth Verstappen 06 - 1229 6311 email