Asten-Someren
Natuur
Op
zondag09jul201719:30

Wandeling in de Oetert

IVN Asten-Someren organiseert wederom een leerzame en interessante wandeling. Ditmaal in natuurgebied de Oetert in Lierop, met als thema: kruiden, middeltjes uit grootmoedertijd. De wandeling start rond 13.30 uur bij de houten brug aan de Doetersedijk. Deze is bereikbaar via de Laan ten Boomen in lierop, afslag zandpad naast nr 42a.

Tijdens deze wandeling van ongeveer 1.5 tot 2 uur willen wij u vertellen wat onze ouders allemaal gebruikte uit de natuur om te leven. Voor bijvoorbeeld onze gezondheid of als voeding.  Bij regenweer kan het drassig zijn, dan verdient laarzen als aanbeveling.

De Oetert is een natuurgebied ten zuidoosten van Lierop. Het is eigendom van Staatsbosbeheer. Het gebied is vernoemd naar de Otter, welke hier vroeger voorkwam. 

De Oetert is een aaneenschakeling van broekbossen, wat drogere eiken-berken-elzenbossen en schraalgraslandjes. Het natuurgebied is ontstaan toen de Zuid-Willemsvaart werd gegraven, het nieuwe kanaal sneed een bocht in het riviertje de Aa af. Het gebied was zo vochtig dat het nauwelijks geschikt was voor landbouw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Diana Vossen 06 - 1085 9046 email

 

Algemene informatie

zondag 9 juli 2017 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
Natuurgebied de Oetert
Laan ten Boomen 42A
Lierop
Nederland
Google Maps image