Asten-Someren
Natuur
Op
zondag15jan201713:30

Wandeling in de Groote Peel: met natuurherstel als thema

IVN Asten-Someren organiseert zondag 15 januari een wandeling door het natuurgebied van de Groote Peel. Tijdens deze wandeling wordt speciaal ingegaan op het project Live+. Dit project is gericht op verbetering van het waterbeheer en herstel van de oorspronkelijke natuur in dit gebied.

Vanuit de parkeerplaats bij buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel gaat de wandeling richting de Amselberg in de Peel. De wandeling begint om 13.30 uur en de lengte  is 4,5 á 5 km en ze duurt plm 2 uur. Deelname is gratis

Stevig schoeisel wordt aanbevolen!

Live+ de Groote Peel

Live+ de Groote Peel is een groot project om de oorspronkelijke natuur in dit Natura 2000 gebied te herstellen. Met name de vorming van hoogveen dient weer plaats te vinden. Hiervoor worden maatregelen uitgevoerd om het waterniveau in het gebied beter te beheersen en te verhogen. De maatregelen zijn nu in uitvoering en moeten in 2018 zijn afgerond.. Behalve het hoogveen zullen ook andere planten, dieren en vogels van de maatregelen profiteren. Zo is de kans groot dat ook de kraanvogel zoals vroeger weer in de Peel gaat broeden.

Tijdens de wandeling informeert gids Harrie Deckers –dit gebied van de Peel kent voor hem geen geheimen- U over de natuur en de ontwikkelingen hier.

Algemene informatie

zondag 15 januari 2017 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
Buitencentrum de Pelen
Moostdijk 15
Ospel
Nederland
Google Maps image