Asten-Someren
Slootjesdagen
Op
zaterdag12jun202110:00

Slootjesdagen

LET OP!! De editie van 2020 is vanwege het COVID-19 virus gecancelled.

 

Schepnetjes in de aanslag, de IVN Slootjesdagen komen eraan…!

Op zaterdag 12 juni organiseert IVN Asten-Someren in Asten én Someren weer de slootjesdag en gaan we samen op zoek naar waterbeestjes. Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn kinderen van groep 1 t/m 8 onder begeleiding van ouders of grootouders van harte welkom.

In Someren bij de Kleine AA en de poel langs het fietspad tussen de Kuilvenweg en Hollestraat.

Vanaf Hollestraat 19 fietspad volgen (zie vlaggen/pijlen).

En in Asten-Heusden bij de Kleine Visvijver hier gaan we ook samen met visclub Ons Genoegen met een hengel proberen om een visje te vangen.

Bij het kruispunt Gezandebaan / Bosdijk het zandpad volgen richting visvijver (zie ook vlaggen/pijlen).

Algemeen

Tijdens de slootjesdag worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Kinderen én ouderen ontdekken wat er allemaal leeft en gebeurt in het water en aan de waterkant. Met een schepnet of hengel worden waterdieren gevangen. Met een zoekkaart, vergrootglas of microscoop onderzoeken de kinderen hun vangst en ontdekken zo het leven in het water.  Bij helder en zonnig weer kun je misschien wel enkele kanjers van karpers zien zwemmen !!

De deelname is uiteraard gratis. Dus kom naar één van de locaties, breng je vriendjes of vriendinnen mee en word slootjesexpert! Aanmelden is gewenst! 

Algemene informatie

zaterdag 12 juni 2021 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Visvijver de Witte Bergen
Gezandebaan
5725 TM Asten-Heusden
Nederland
Google Maps image