Asten-Someren
Slootjesdagen
Op
zaterdag12jun202110:00

Slootjesdagen

Schepnetjes in de aanslag, de IVN Slootjesdagen komen eraan…!

Op zaterdag 12 juni organiseert IVN Asten-Someren samen met visvereniging Ons Genoegen, weer de slootjesdag. Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn kinderen met ouders of grootouders welkom bij de kleine visvijver aan de Gezandebaan in Asten-Heusden. De ingang is nabij camping de Peelpoort met de IVN-vlag aangegeven.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers te vangen. Tijdens de slootjesdag worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte waterexperts. Kinderen én ouderen ontdekken wat er allemaal leeft en gebeurt in het water en aan de waterkant. Met een schepnet of hengel worden waterdieren gevangen. Met een zoekkaart, vergrootglas of microscoop onderzoeken de kinderen hun vangst en ontdekken zo het leven in het water.

De deelname is uiteraard gratis maar in verband met Corona gelden de volgende maatregelen:

  • Kinderen moeten vergezeld zijn door een volwassene, deze houdt ook toezicht op de kinderen.
  • Bij aankomst worden contactgegevens genoteerd, ontvangt men instructie en materiaal en wordt een plek toegewezen.
  • Voor vragen, hulp en determineren van de diertjes kan men terecht bij de IVN gidsen in de tent.
  • Houdt voldoende afstand!

Graag zien we jullie bij de visvijver!

Algemeen

Tijdens de slootjesdag worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Kinderen én ouderen ontdekken wat er allemaal leeft en gebeurt in het water en aan de waterkant. Met een schepnet of hengel worden waterdieren gevangen. Met een zoekkaart, vergrootglas of microscoop onderzoeken de kinderen hun vangst en ontdekken zo het leven in het water.  Bij helder en zonnig weer kun je misschien wel enkele kanjers van karpers zien zwemmen !!

De deelname is uiteraard gratis. Dus kom naar één van de locaties, breng je vriendjes of vriendinnen mee en word slootjesexpert! 

Algemene informatie

vrijdag 12 juni 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Visvijver de Witte Bergen
Gezandebaan
5725 TM Asten-Heusden
Nederland
Google Maps image