Asten-Someren
Landschap
Op
dinsdag23jun202009:00

Senioren: Dagexcursie Meinweg

Dit jaar gaat de dagexcusie naar de Meinweg.

De excursie heeft als thema: Nationaal park en terassenlandschap.

We vertrekken gezamenlijk vanaf de Stulp in Asten om 9.00 uur. Tussendoor zullen we ergens picknicken (neem zelf lunch mee !!). De verwachting is dat we rond 15.30 uur weer terug zullen zijn.

Voor deze dagexcursie vragen verzoeken wij u vriendelijk om zich aan te melden bij: 

De heer Jo van Zanten

0493 - 492 827

email

Of via senioren@ivnastensomeren.nl.

De Meinweg

De Meinweg is een uniek terrassenlandschap, met steile overgangen tussen de terrassen. Geologisch gezien is dit voor Nederland uiterst bijzonder. De terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inschuringen van De Maas en verschuivingen in de aardkorst langs de drie breuklijnen die door het gebied lopen. Één van deze breuklijnen is de bekende Peelrandbreuk. Dwars op de terrassen voeren twee beken (de Roode Beek en de Boschbeek) het water af van het bovenste plateau naar de Roer.

Het Nationaal Park ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette, ongeveer 10.000 hectare groot. Het Nationaal Park De Meinweg heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha.

In het Meinweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap. Binnen Limburg is De Meinweg het enige gebied waar de  adder nog voorkomt, vandaar dat de adder in het logo van De Meinweg voorkomt.

Algemene informatie

dinsdag 23 juni 2020 - 09:00 tot 15:30
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image