Asten-Someren
Natuur
Op
zondag13nov202210:00

Publiekswandeling: Strabrechtse Heide

Op zondag 13 november organiseert IVN Asten-Someren een doorloop wandeling door het bossen en heide van de Lieropse en Strabrechtse heide.

We vertrekken vanaf het Pastoorke van Moorsel (Moorsel 1 te Lierop) om 10.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Strabrechtse Heide

Ook in het late najaar heeft het bos- en heidegebied vanaf Moorsel naar de Strabrechtse heide ons veel te bieden. Wie goed kijkt ziet hoe de natuur zich aanpast aan de komende winter.  De wandelaar laat zich verrassen door de stilte van het bos en een weidse blik over de uitgestrekte heide en zandverstuiving.

Het is een doorloop wandeling maar we staan ook stil bij de cultuurhistorie en de natuur ontwikkeling in dit gebied. Kortom, voldoende reden nader kennis te maken met de gevarieerde natuur en de cultuurhistorie van dit gebied en aan te sluiten bij deze wandeling!

De Lieropsche en Strabrechtse heide hebben de laatste jaren een flinke metamorfose ondergaan. Veel naaldbomen zijn gekapt om ervoor te zorgen dat het gebied vernat en het waterpeil in de zomermaanden minder daalt. 

Tijdens deze wandeling zullen we dieper ingaan op de werkzaamheden welke reeds zijn uitgevoerd en welke in de nabije toekomst nog worden uitgevoerd om de doelstellingen te bereiken. Daarnaast is het Beuven een kraamkamer van diverse planten- en dierensoorten welke in en rondom dit bijzondere ven voorkomen. Verder zal er aandacht besteed worden over het ontstaan van het landschap en de recente geschiedenis van het gebied.

Kortom een wandeling door een mooi natuurgebied waar volop beleeft kan worden. 

Stevige schoenen aanbevolen.

Algemene informatie

zondag 13 november 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats 't Jasper
Bussersdijk
Lierop
Nederland
Google Maps image