Asten-Someren
Insecten
Op
vrijdag06jul201821:00

Publiekswandeling: Nachtvlinders ontdekken met IVN Asten-Someren

Overdag kunt U genieten van de vele vlinders in de natuur. Maar wist U dat er ook in de avond en nacht veel vlinders en andere insecten actief zijn? En wilt u daarvan meer weten? Kom dan voor een presentatie en veldexcursie op vrijdag 6 juli om 21.00 uur naar IVN verenigingsgebouw de Stulp aan de Ostaderstraat 30 in Asten.

Deze avond gaan deskundigen van IVN op zoek naar vlinders en andere beestjes die ’s nacht actief zijn. Vooraf aan het buitengebeuren wordt in de Stulp een presentatie verzorgd, met behulp van PowerPoint, over nachtvlinders en andere dieren die we tijdens het buitengebeuren verwachten te ontdekken

Het excursieterrein wat hier voor is uitgekozen is de omgeving van IVN gebouw de Stulp Evenals overdag zijn er ‘s nachts veel vlinders en ook andere insecten actief. Om hier een beeld van te krijgen moeten deze dieren proberen gelokt worden zodat we ze kunnen bekijken. Om dit mogelijk te maken wordt een wit doek gespannen met daarvoor een gloeilamp. Veel insecten, maar vooral vlinders, worden hierdoor aangetrokken. Als de weersomstandigheden gunstig zijn kunnen soms wel meer dan honderd soorten zich uitgebreid laten bekijken.

opm. de getoonde foto betreft geen nachtvlinder!

Algemene informatie

vrijdag 6 juli 2018 - 21:00 tot 23:00
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image