Asten-Someren
Biodiversiteit
Op
donderdag28okt202120:00

Open avond: Nieuwkomers in de natuur; een lust of een last?

Er verschijnen steeds meer nieuwe diersoorten in onze natuur, tijgermug tot wolf. Stiekem verdwijnen er ook veel soorten maar daar gaat boswachter Mari de Bijl het in zijn lezing bij IVN Asten-Someren het maar niet over hebben.

De lezing vindt plaats op donderdag 28 oktober in verenigingsgebouw de Stulp te Asten. Aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

Sommige nieuwkomers worden hartelijk ontvangen en zijn zeer welkom zoals de zeearend, visarend, boomkikker, das en zwarte wouw. Andere soorten leiden tot discussies zoals de wolf en het zwijn. Hoe gaan we hier mee verder? Wat zijn de problemen en zijn ze oplosbaar? Kunnen we iedereen tevreden stellen? Weer andere soorten zijn ongewenst zoals de tijgermug, watercrassula, de processierups en de Japanse duizendknoop. Misschien moeten we wat zorgvuldiger met onze import omgaan? We sjouwen niet alleen zelf de hele wereld over maar ook met planten en dieren doen we dat. Er worden een hoop soorten nader bekeken met waar dat mogelijk is een persoonlijke ervaring van de lezinggever. Hoezo had Mari 15 jaar geleden al een wilde kat bij zijn woonstek die zijn kippen een kopje kleiner maakte? Die kwam toen nog helemaal niet in Nederland voor! Toch?

Algemene informatie

donderdag 28 oktober 2021 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image