Asten-Someren
Landschap
Op
donderdag30mrt201720:00

Open avond: Herstel van de Brabantse bossen op zandgrond

Op donderdag 30 maart verzorgt Leon van den berg van de Bosgroep Zuid een lezing bij IVN Asten-Someren over de ontwikkeling “dennenakkers” tot gezonde en gevarieerde bossen op de Brabantse zandgronden.

De lezing vindt plaats in IVN gebouw de Stulp aan de Ostaderstraat 30 te Asten. Aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis

Brabantse bossen op zandgronden zijn arm aan soorten. De negatieve effecten van vermesting en verzuring zijn tot bovenin de voedselketen meetbaar. De kern van deze problematiek zit in de bodem en de dominante boomsoorten; de bodem is arm, uitgeloogd en de overheersende boomsoorten -dennen- versterken dit effect. 

In deze lezing kijken we naar de oorzaken van de problematiek en staan we stil bij de mogelijkheden voor duurzaam herstel van de bossen, de rol van de bodem, de boomsoorten en de betekenis van deze inspanningen voor de voedselketen in onze arme bossen.

De Bosgroep Zuid -waar van den Berg werkzaam is- werkt in opdracht van de gemeente aan dit herstel en de ontwikkeling van een gevarieerd en gezond bos. De resultaten daarvan zijn al zichtbaar, met name in het bosgebied rond het Keelven.

Algemene informatie

donderdag 30 maart 2017 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image