Asten-Someren
Landschap
Op
zaterdag02feb201909:00

Knotwilgendag Summers Landschap

Ook dit jaar organiseert Summers Landschap wederom een knotwilgendag. Deze gaat plaatsvinden op zaterdag 2 februari van 9 tot 12.

De locatie dit jaar is Kerkenhuis 9 in Lierop.

Op deze morgen zal de werkgroep knotwilgen, bestaande uit Martien Vinken ,Robert van Triet en Jules Klessens aanwezig zijn om te snoeien, zodat geïnteresseerden de gratis stekken mee naar huis kunnen nemen. Ook kunnen zij informatie verstrekken over het planten en onderhouden van knotwilgen.

Vroeger was de knotwilg een veel voorkomende boom in het Brabants landschap. Een knotwilg is een gemakkelijk snelgroeiende boom die vooral op lager gelegen gronden, beek en rivierdalen en langs sloten goed groeit. Een knotwilg kan ongeveer 60 jaar oud worden en moet om de 3 tot 5 jaar geknot worden. De afgezaagde takken vormen weer het begin van een nieuwe knotwilg.

Stichting Summers landschap wil graag iedereen die op een eenvoudige manier wil meewerken aan het verfraaien van het buitengebied in Someren uitnodigen om op deze morgen te komen kijken. luisteren of helpen tussen 9.00 en 12.00 uur

Algemene informatie

zaterdag 2 februari 2019 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Kerkenhuis 9
Lierop
Nederland
Google Maps image