Asten-Someren
Natuur
Op
vrijdag10mrt201720:00

Flora en Fauna van de Alpen

Op vrijdag 10 maart verzorgt natuurfotograaf Ad Brouwers aan de hand van zijn foto’s een lezing over de flora en fauna van de Alpen. Als fotograaf bezocht hij enkele nationale parken waarvan de foto’s de basis vormen voor zijn lezing.

De lezing vindt plaats in IVN-gebouw de Stulp aan de Ostaderstaat 30 te Asten. Aanvang 20.00 uur en de entree is gratis.

Wat heeft Nederland met de Alpen? Was het niet Napoleon die opmerkte dat Nederland een delta is, aanspoelsel van grote rivieren Maas en Rijn. En juist de Rijn leidt ons op deze avond naar de relatief jonge bergketen, de Alpen. Hoe Nederland eruit zou zien zonder de Alpen is bijna niet voor te stellen. Voor wintersporters, bergwandelaars en in de zomer vooral natuurliefhebbers, is de Alpenboog van 1200km lengte een nog tamelijk ongerept paradijs. Het vormt een belangrijke Europese bakermat met een grote biodiversiteit, meer dan 30.000 dieren en 4500 plantensoorten. Liefst 12 nationaalparken, 41 natuur- en regionale parken en honderden deelgebieden moeten dit unieke gebied beschermen. Enkele hiervan gaan we deze avond met foto's bekijken.

Wellicht een mooie voorbereiding op Uw vakantie!

Algemene informatie

vrijdag 10 maart 2017 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image