Asten-Someren
Biodiversiteit
Vanaf
donderdag12mrt202020:00

Cursus: Wilde planten

VANWEGE HET CONI-19 virus IS DE CURSUS TOT NADER ORDER UITGESTELD !!!

Komend voorjaar biedt IVN Asten-Someren een cursus Wilde Planten aan, die bestaat uit vier lesavonden en vier zaterdagmorgen excursies.

Tijdens de theorielessen wordt het nodige verteld en vertoond over de bouw van planten, de fotosynthese, de plaats van de plant in het ecosysteem, de plantensoorten, naamgeving, het hanteren van een determinatieboek (flora), biotische en a-biotische invloeden, landschapstypen etc.

Elke lesavond komen een aantal plantenfamilies aan bod. Er wordt dan gekeken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de families, die we in de natuur tegen kunnen komen.

In het praktijkgedeelte van de avond worden verschillende technieken gebruikt om planten te bestuderen. U leert dan het nodige over de bouw van de plantencel, de bouw van de plant als organisme, het voortplantingssysteem e.d..

Op de zaterdagexcursies bezoeken we drie keer natuurgebieden in onze omgeving en één keer gaan we naar een verder gelegen gebied met bijzondere flora. Tijdens de excursies gaat u de verschillende plantenfamilies beter leren kennen en leert u ook veel wilde planten benoemen.

De lesavonden zijn op donderdag 12 maart, 9 april, 7 mei en 18 juni.

De excursies zijn op zaterdagmorgen 14 maart, 9 mei, 23 mei en 27 juni.

Om deel te nemen vragen we u het aanmeldingsformulier in te vullen en de inschrijfkosten van € 50,- voor leden en € 60,- voor niet-leden over te maken op onze rekening NL41 RABO 0103615784 (o.v.v. Cursus Wilde planten) waarna Uw aanmelding definitief is. De kosten zijn inclusief koffie, thee en water tijdens de lesavonden.

Algemene informatie

donderdag 12 maart 2020 - 20:00 tot zaterdag 27 juni 2020 - 13:00
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image