Asten-Someren
Klimaat
Vanaf
woensdag20okt202120:00

Cursus: Extreem nat, extreem droog, help het klimaat verandert

In deze cursus van IVN Asten-Someren informeren deskundigen U tijdens twee bijeenkomsten en een (fiets)excursie over actuele ontwikkelingen aangaande de klimaatverandering en de maatregelen die onze gemeente en waterschap treffen tegen de gevolgen. Een op de praktijk gerichte cursus waarin ook aan de orde komt welke maatregelen U ook zelf kunt nemen!

De bijeenkomsten vinden plaats in oktober en november met medewerking van klimaatdeskundige A. Havermans, wethouder L. Swinkels van Someren en E. Lieben van waterschap de Dommel. De excursie wordt begeleid door P. de Groot (gemeente Someren) en F. Nota (waterschap Aa en Maas).

 

De extreme regenval in Limburg in 2021 en de droogte van de vorige zomers, waar komt dat vandaan? Wat kunnen we doen om regenval op te vangen en droogte te vermijden? Is het klimaat echt aan het veranderen door toedoen van de mens? Wat doet de overheid en wat kunnen we zelf doen om het water zowel vast te houden als af te voeren?

In deze korte cursus gaan we in op het klimaat en de veranderingen die we zien. Ad Havermans (NME Weert) vertelt ons meer over het klimaat en de veranderingen daarin.

De gemeente Someren is met ‘Onweerstaanbaar Someren’ samen met de waterschappen Aa en Maas en de Dommel en zijn inwoners hard bezig om deze veranderingen in goede banen te leiden. Wat er al gedaan is en wat ze nog gaan doen komt de tweede avond aan de orde, met Louis Swinkels, wethouder van de gemeente Someren en Etienne Lieben, waterschap De Dommel.

Bij de fiets-excursie in en rondom Someren gaan we begeleid door Pieter de Groot en Fabiënne Nota van waterschap Aa en Maas kijken wat er gedaan wordt en waarom.

Datum Wat Tijd Locatie
wo 20 oktober 2021 Klimaat - verandering 20:00-22:00 De Stulp
wo 3 november 2021 Gevolgen en oplossingen 20:00-22:00 De Stulp
za 13 november 2021 Excursie op de fiets in en rond Someren 9:30-12:30 Someren

Om deel te nemen vragen we u het aanmeldingsformulier in te vullen en de inschrijfkosten van € 15,- voor leden en € 20,- voor niet-leden over te maken op onze rekening NL41 RABO 0103615784 (o.v.v. Klimaatcursus) waarna Uw aanmelding definitief is. De kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee en water tijdens de lesavonden.

In verband met uw en onze veiligheid is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 25 personen, dus wacht niet te lang want vol=vol.

Algemene informatie

woensdag 20 oktober 2021 - 20:00 tot zaterdag 13 november 2021 - 12:30
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image