Asten-Someren
Bomen & Struiken
Op
zaterdag18sep202109:00

Berken trekken bij het Beuven

Beste natuurliefhebbers van Someren, Mierlo en omgeving.

Op dit moment bloeit op Strabrechtse-Heide de heide weer prachtig. Daar genieten vele fietsers en wandelaars op dit moment weer van. Maar ook de vogelkijkhut bij het Beuven wordt nu druk bezocht.

Het natuurlijke proces op de heide zet zich voort. Dat laat zich zien doordat de berken daar in de omgeving weer volop groeien. Dit is een constant proces dat zich blijft herhalen en onze aandacht en inspanning, blijft vragen.

Daarom hebben IVN Asten Someren en IVN Mierlo samen met de gemeente Someren het idee opgepakt om op zaterdag 18 September met een uitloop op 25 september de berken te gaan verwijderen. De opzet is om de oevers van het Beuven (bij de vogelkijkhut en observatiewand) en de strook tussen ven en fietspad vrij van jonge berkenopslag te maken zodat het zicht op het ven behouden blijft.

Wij zouden het leuk vinden als er veel vrijwilligers zich zouden aan melden voor deze mooie klus. Vele handen maken licht werk!

Het is de bedoeling dat we de berken uitsteken met een schop of uittrekken zodat ze niet meer terug komen

Aanmelden kan bij Gerard Claassen IVN Asten Someren 06-22982965

gerardenmarieke@outlook.com

Of bij Theo van den Broek IVN Mierlo 06-53168728 twgvandenbroek@onsbrabantnet.nl

We beginnen 18 september om 9.00 uur en stoppen om 12.30. Parkeren bij parkeerplaats ’t Jasper, verzamelen bij de vogelkijkhut bij het Beuven. Als u de beschikking heeft over een scherpe schop breng deze dan mee en meldt dat bij uw deelnameopgave. Natuurlijk drinken we samen op tijd koffie, die dan aanwezig is.

Algemene informatie

zaterdag 18 september 2021 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
Parkeerplaats 't Jasper
Bussersdijk
Lierop
Nederland
Google Maps image