Asten-Someren
Biodiversiteit
Op
donderdag29okt202020:00

AFGELAST !! Open avond: Dood doet leven

Door de aanscherping van de maatregelen omtrent Corona is het helaas niet mogelijk om de open avond door te laten gaan !!

Op donderdagavond 29 oktober zal Melanie Pekel, gedragsbioloog bij ARK Natuurontwikkeling, een lezing verzorgen over “Dood Doet Leven”. Dood Doet Leven zet zich in voor terugkeer van grote dode dieren en aaseters in de natuur.

Melanie vertelt ons over kadavers, die de laatste schakel vormen in een ingenieuze voedselketen. De dood van het ene dier, kan het overleven van een ander dier betekenen. Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar veel verschillende dieren aan de dis schuiven. In Nederland is het laten liggen van grote dode dieren in de natuur ongebruikelijk. Wanneer kadavers van grote dieren in de natuur mogen blijven liggen, wordt deze wel een stuk completer.

Allerlei voedingsstoffen en mineralen worden door natuurlijke recycling weer toegankelijk voor andere dieren en planten. Nog veel meer informatie over dit onderwerp en de natuurlijke processen die daarbij passen kunt u verwachten. Komt u ook?

In ons verenigingsgebouw hebben wij, ivm te maatregelen omtrent Covid-19, plaats voor 20 personen. Daarom die u zich aan te melden bij Jo Dortmans via mail: jovanvelthoven@gmail.com.

Algemene informatie

donderdag 29 oktober 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Nederland
Google Maps image