Asten-Someren
IVN #2uurnatuur Challenge
Vanaf
zondag31okt202116:00

#2uur Challenge Dennendijkse bossen

In het kader van de #2uurschallenge hebben wij voor U een mooie wandeling geselecteerd om van de natuur te genieten. Dit keer in de Dennendijkse bossen in Liessel. U kunt starten vanaf de Hutten (de asfaltweg door de Dennendijkse Bossen). 

De route voert U langs verschillende landschappen waar u een brede diversiteit aan paddenstoelen kunt aantreffen.

Veel wandelplezier !!

Dennendijkse bossen

Dennendijkse bossen

De Dennendijkse bossen is een jong bosgebied. Een bosgebied met enkele open stukken , de zogenaamde bleken. Bleken waren gemeenschappelijke plaatsen waar linnen gebleekt werd.

Op de schrale, licht golvende zandgronden groeide voorheen slechts heide. De woeste grond werd ooit omgezet in bouwland, weiland en bossen. Vooral naaldbossen, omdat deze weinig eisen stelden aan de bodem en in relatief korte tijd iets opbrachten. Aangezien dennenhout geschikt was als mijnhout, zijn hier in de vorige eeuw veel dennenbossen aangeplant.

Enkele waterplassen en paddenpoelen maken het geheel tot een mooi stukje natuur. Soms zijn deze plassen door mensenhanden gegraven en op een volstrekt ecologische manier aan de natuur teruggegeven.

Het gebied is genoemd naar de Astense Dennendijk, die ooit werd aangelegd als kade, die het zure veenwater uit de ooit zeer moerassige Groote Heide van Asten moest weren.

Algemene informatie

vrijdag 8 oktober 2021 - 10:00 tot zondag 31 oktober 2021 - 20:00
Locatie: 
Dennendijkse bossen
Hutten
Liessel
Nederland
Google Maps image