Werkgroep Paddenstoelen

Paddenstoelliefhebbers opgelet!

Paddenstoelen spreken tot de verbeelding, deels vanwege hun bijzondere verschijningsvormen en deels ook omdat ze schijnbaar ‘zomaar’ de grond uitschieten. De namen van sommige paddenstoelen, zoals heksenboleet en judasoor, maken duidelijk dat die paddenstoelen lang niet altijd in een gunstig daglicht werden gesteld. Andere namen, zoals elfenbankje en eekhoorntjesbrood, klinken juist weer heel wat vriendelijker (en de laatste zelfs eetbaar, wat uiteraard klopt). Hoe dan ook, er is veel aan paddenstoelen te ontdekken: hun leefwijze, de plaatsen waar ze voorkomen en de verschillen in verschijningsvorm, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de paddenstoel en dat is de reden waarom we een Paddenstoelenwerkgroep binnen IVN-KNNV Assen willen oprichten.

Wij zijn Frank Huisman, Akkie van der Made en Alex Knipping, de initiatiefnemers. Wat ons voor ogen staat is vooral plezier beleven aan deze hobby, niet om kennis op te doen op mycologisch niveau, maar wel om meer aan de weet te komen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. We willen dat doen door voor leden van de werkgroep paddenstoelencursussen te organiseren, excursies en gezamenlijke zoektochten en determineerbijeenkomsten. Uiteindelijk willen we natuurlijk die kennis delen met anderen, via bijvoorbeeld speciale programma’s voor kinderen en publieksexcursies.

Paddenstoelen assortiVoel je je aangetrokken tot deze ideeën, meld je dan vrijblijvend aan via paddenstoel@ivnassen.nl. En nogmaals, je hoeft beslist geen expert te zijn of het te willen worden. Nieuwsgierigheid is al genoeg, aangezien dat immers de bron is van alle kennis.