Scharrelkids

Logo

Beleef de natuur!

Scharrelkids ‘de Zevenster’ is de jeugdafdeling van IVN Assen en organiseerde verschillende natuuractiviteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar t/m september 2019. Door te onderzoeken, te ontdekken en te spelen willen we kinderen de natuur laten beleven. Wat doen we? Wij organiseerden thematische natuuractiviteiten waarbij we aandacht hebben voor natuur, duurzaamheid en cultuur. Met enthousiaste en ervaren begeleiders gaan de kinderen met ons op avontuur in de natuur in en rondom Assen waarbij bewondering en beleving voorop staan.

Voor wie?

Jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar die het leuk vinden om dingen te onderzoeken en ontdekken in de natuur. Natuurlijk mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. Deze moet zich dan wel opgeven voor de activiteit. Bij deelname aan een activiteit hebben onze leden altijd voorrang bij het deelnemen aan activiteiten. Sommige extra activiteiten zijn alleen voor de kinderen met een jaarlidmaatschap.

Wanneer?

Per jaar bieden we verschillende activiteiten aan. De meeste activiteiten zijn op de zondagmiddag en duren 2 uur. De activiteiten starten in de meeste gevallen bij het Duurzaamheidscentrum Assen aan de rand van het Asserbos. Raadpleeg voor de exacte tijden en locaties de agenda op deze site.

Kosten?

Per activiteit vragen we €2,50 per kind voor deelname. Maar als je kiest voor een IVN jaarlidmaatschap (voor jeugdleden) van €15,-, dan ben je verzekerd van deelname aan alle activiteiten (ook de extra activiteiten), omdat de jeudgleden voorrang hebben bij deelname.

Lid worden?

Lid worden is momenteel helaas niet mogelijk. Houdt de website in de gaten als deze mogelijkheid weer wordt geboden.

Meedoen?

Wanneer je mee wilt doen aan een activiteit, is het goed om het volgende te weten. Per activiteit wordt bekeken hoeveel kinderen er kunnen deelnemen. Natuurlijk hebben onze leden voorrang bij deelname. De volgorde van inschrijving voor een activiteit is dus altijd eerst de kinderen met een jaarlidmaatschap en daarna kinderen die zich aangemeld hebben voor een losse activiteit.

Voor nadere informatie en opgave, stuur een mail naar scharrelkids-dezevenster@ivnassen.nl.

Houd voor actuele ontwikkelingen onze Facebookpagina (ivnassen) en Twitter (@IVN7ster) in de gaten.

Zevenster