Assen
Paddenstoelen
zondag12nov2017

Resultaten excursie paddenstoelencursus

Veertien oktober 2017 was er ter afsluiting van de succesvolle paddenstoelencursus een excursie naar het ‘Boekweitveen’ onder leiding van Roeland Enzlin. Dit weekend ontvingen we de lijst met resultaten van de gevonden paddenstoelen van Roeland. Hij schreef: ‘“In totaal 120 soorten waargenomen, incl. enkele variëteiten. De Mycologische waarde is 35. Dat is gebaseerd op het aantal per klasse van de rode lijst. Dit is vrij hoog.”

Hieronder een kleine (onwillekeurige) greep uit de minder algemene soorten die we hebben gezien:

Mycetinis querceus

Bleke knoflooktaailing

Tricholoma sulphureum var. Coronarium

Narcisridderzwam (var. coronarium)

Clitocybe squamulosa

Fijnschubbige trechterzwam

Cortinarius violaceus

Violette gordijnzwam

Tricholoma columbetta

Witte duifridderzwam

De gehele lijst met waarnemingen is te vinden in het document (pdf) via deze link: Resultaten excursie paddenstoelen cursus Boekweitveen_14 okt 2017

Hiermee kunnen jullie wellicht je foto’s nog beter op naam brengen. De Paddenstoelenexcursie is hiermee afgerond.

Een dag later op 15 oktober hielden enkele van ons een excursie in het Asser Bos. Hier kwamen maar liefst 45 bezoekers op af; dus de wonderlijke wereld van paddenstoelen leeft nog wel. We zijn van plan met een klein groepje cursisten een “werkgroep paddenstoelen” op te gaan zetten. Zie ook het bericht in de vorige nieuwsbrieven en de IVN-website. Een eerste avond zal gaan over winterpaddenstoelen. We houden jullie op de hoogte.