Assen
Natuur in de Buurt
donderdag04jan2018

Natuur in de buurt

Natuurclub IVN-KNNV Assen organiseert de cursus ‘Waar Wij Wonen’ voor iedere Assenaar die zijn leefomgeving beter wil leren kennen.

cursus is bedoeld voor inwoners van Assen die meer willen weten over de plek waar zij wonen. Die zich willen verdiepen in natuur en landschap in en rond Assen, die willen weten hoe dat is ontstaan en die meer inzicht willen hebben in wat er groeit, bloeit en leeft dichtbij huis. Waarom juist daar? Wat is bijzonder en hoe kan ik zelf anderen hierover vertellen?

Tijdens 9 theorie-avonden en 8 excursies komen de volgende onderwerpen aan de orde: bodem en water; stadsnatuur, bomenbeheer en cultuurhistorie; vogels, vlinders en insecten; planten, dieren en paddenstoelen.

De lesavonden en excursies worden gegeven en begeleid door lokale inleiders en gidsen, allen nauw betrokken bij IVN-KNNV Assen.

De cursus start op 8 februari en loopt tot en met november (niet in juli en augustus). Elke maand is er een lesavond gevolgd door een excursie. De theorie-avonden zijn op donderdag van 20 tot 22 uur in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. De excursies vinden plaats op de zaterdag daarna van 9.30 tot 12 uur.

De kosten van de cursus bedragen 60 euro per persoon en 40 euro voor leden van IVN-KNNV Assen.

Informatie over de cursus en aanmelden kan bij secretaris Jaap van Roon van IVN-KNNV Assen.