IVN-kraam

De IVN-kraam

brengt de activiteiten en informatiematerialen van het IVN onder de aandacht van een breed publiek. Bij 'groene evenementen' is de IVN-stand aanwezig.

Contactpersoon: Maurice Hummel, E-mail: scharrelkids-dezevenster@ivnassen.nl

Verslag SWAMP festival in Marsdijk.

Op zaterdag 10 september – prachtig zonnig weer- stond IVN-KNNV met de kraam op de Anne Frankrotonde. Het hele terrein stond vol kraampjes waar vooral de jeugd aan veel activiteiten kon meedoen. Ook was er een “run” georganiseerd voor diverse leeftijdscategorieën. Basisscholen stonden er dan ook met een kraam.

Het werd al snel duidelijk dat de KNNV er vrij weinig te zoeken ( 4 geïnteresseerden) had maar IVN des te meer. Met een niet aflatend enthousiasme bracht Jenny Koppert haar zelfgemaakte poepquiz onder de aandacht van de jeugd. Ze had die morgen op de kinderboerderij 5 plastic bakjes gevuld met uitwerpselen van o.a. konijn, ezel en kip.

Vooral de leeftijdsgroep tot 11 jaar vond het enig om te doen, ouders idem. Twaalfjarigen en ouder haalden hun neus op en liepen snel door.

Maar iets doen in spelvorm is de trigger om mensen geïnteresseerd aan de kraam te krijgen; dat was wel de les van de dag....

Heleen Medema