Assen
Landschap
Op
vrijdag28jun201914:00

Wandelen met IVN

Vrijdag 28 juni kunt u wandelen met “De Vrijbuiters”
 
Dankzij de oproep in de Nieuwsbrief is het aantal deelnemers aan onze wandelingen gestegen tot 15. Als u dit leest hebben we al drie wandelingen gemaakt en er zijn meer in voorbereiding. Het aantal deelnemers per keer varieerde van 6-8 personen. De frequentie is wat hoger dan normaal omdat de natuur op het ogenblik prachtig is en er nog niet gemaaid is.  
 
Onze eerstvolgende wandeling voert ons langs de boorden van Zeegser loopje. Ook komen we onderweg drie pingo ruïnes tegen. We verzamelen ons om 13.30 uur op het parkeerterrein, links bij de Bonte Wever en beginnen de wandeling om 14.00 uur bij café de Drentse Aa bij Schipborg. Graag opgeven, zodat we zoveel mogelijk kunnen carpoolen.
 
Tot nu toe was de lengte van onze wandelingen ongeveer 5 kilometer maar we gaan nu ook wat langere wandelingen maken. We vervolgen op vrijdag 28 juni om 10.00 uur met een wandeling in het gebied tussen Anloo en Schipborg. Er is daar al duizenden jaren bewoning, getuige de hunebedden en grafheuvels. Ook vinden we er de karrensporen van de vroegere weg naar Groningen. De afstand is ongeveer 10 kilometer.   
 
Heeft u zich nog niet opgegeven en wilt u toch wel eens meelopen met een wandeling dan kunt u zich nog steeds opgeven bij (wwijbenga@home.nl). U ontvangt dan elke keer weer een uitnodiging voor een wandeling. Als u een partner heeft dan mag die natuurlijk ook mee.                                                                                                                    

Wytse Wijbenga
 

Algemene informatie

vrijdag 28 juni 2019 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats de Bonte Wever 9405 BK Assen
Nederland
Google Maps image