Assen
Natuur in de Buurt
Op
woensdag19jun201920:00

MINICURSUS van IVN-KNNV Assen over invasieve exoten is geannuleerd

Aandacht voor invasieve exoten

de cursus invasieve exoten op 19 en 22 juni is geannuleerd

Bij de start van de landelijke ‘Week van de invasieve exoten’ organiseert natuurorganisatie IVN-KNNV Assen een minicursus invasieve exoten. Invasieve exoten zijn planten en dieren die van nature niet in Nederland voorkomen, zich snel vermeerderen en zo inheemse planten en dieren verdringen.

Willem Braam houdt een lezing op woensdagavond 19 juni van 20.00 tot 22.00 uur in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos.

En op zaterdag 22 juni vertrekt van daaraf om 10 uur de bijbehorende fietsexcursie, onder leiding van Johan Wessel.

Willem Braam: “Ik ga vooral vertellen over planten die zich door hun explosieve groei snel verspreiden in openbaar groen en in het landschap. Ze verdringen andere plantensoorten en kunnen bijvoorbeeld funderingen en dijklichamen aantasten. De planten verspreiden zich zo snel omdat ze veel zaden aanmaken die lang kiemkrachtig blijven, zelfs wanneer ze zijn gemaaid. Daarnaast kunnen afgemaaide stengels weer uitgroeien tot volwaardige planten. Een ander groot verspreidingsrisico is het onderwerken van maaisel en het afvoeren van grond waar nog wortelresten in zitten. Het gaat vaak om water- of oeverplanten die oorspronkelijk als vijver- of aquariumplant in de handel zijn gekomen. Doordat ze krachtig groeien, vormen ze een probleem en aquarium- en vijverbezitters gooien de planten dan in een sloot om ervan af te zijn. Daar hebben deze planten nog meer ruimte en voedsel om te woekeren.

Logo Week van de Invasieve Exoten

Algemene informatie

woensdag 19 juni 2019 - 20:00 tot zaterdag 22 juni 2019 - 10:00
De fietsexcursie vertrekt vanaf het Duurzaamheidscentrum
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401SL Assen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image