Assen
Natuur in de Buurt
Vanaf
woensdag28aug201920:00

Minicursus mieren

Volle verwondering: de mier

Mieren kom je overal tegen; meestal buiten, maar soms ook in je huis. Wist je dat mieren een belangrijk rol spelen in de ecosystemen van bos, heide en zelfs je tuin? En dat een mier 500 maal zijn eigen gewicht kan dragen? Volgens Diliana Welink en boswachter Pauline Arends is de mier de succesvolste diersoort ter wereld.

Op uitnodiging van natuurorganisatie IVN-KNNV Assen geven zij op woensdag 28 augustus om 20 uur een lezing over het bijzondere leven van deze dieren. De lezing is in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos.

Op zondagmiddag 1 september kan je met ze mee tijdens de bijbehorende buitenexcursie op Kampsheide, om de mieren buiten aan het werk te zien. Verzamelen om 14 uur op de parkeerplaats van Kampsheide in Balloo.

Diliana Welink houdt vaak lezingen over mieren omdat ze het zulke fascinerende dieren vindt: “Een avond over mieren gaat over duurzaam bouwen, over slavernij en veehouderij, over plaagdierbestrijding en fysieke topprestaties, over feminisme en klimaatbeheersing, over dictaturen en inteelt. Ik denk dat mensen veel van mieren kunnen leren!”
De kosten voor de minicursus zijn € 5,- voor leden IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden (inclusief kop koffie/thee). Aanmelden bij secretaris@ivnassen.nl

 

Algemene informatie

Mier op mos
woensdag 28 augustus 2019 - 20:00 tot zondag 1 september 2019 - 14:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401SL Assen
Nederland
Google Maps image