Assen
Natuur in de Buurt
Vanaf
zaterdag02mrt201914:00

Krokuswandelingen landgoed Overcingel Assen

krokus wandeling

Kom op zaterdag 2 maart om 14 uur de bloeiende krokussen bewonderen op landgoed Overcingel in het centrum van Assen. Natuurgidsen van IVN-KNNV Assen geven, zoals ieder jaar, rondleidingen over het landgoed op drie achtereenvolgende zaterdagen en op vrijdag 8 maart. Zij vertellen over de geschiedenis van Overcingel en over de flora en fauna van dit bijzondere gebied aan de rand van de binnenstad van Assen.

 

Bert Broekman organiseert deze krokuswandelingen al jaren: “De wandeling biedt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een uniek stukje Assen. Ieder jaar is er veel belangstelling voor de wandeling. Verspreid over het landgoed staan wel duizenden krokussen en samen met de andere voorjaarsbloeiers biedt dat een kleurig schouwspel. Ik vind het altijd een mooi begin van het lenteseizoen.”

 

De rondleidingen vinden plaats op 2, 8 en 9 maart, steeds om 14 uur. De wandeling start bij het toegangshek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27 en duurt ruim een uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom). Stevige schoenen zijn aanbevolen.

 

 

 

Krokuswandelingen op landgoed Overcingel in Assen

Data:               23 februari en 2, 8 en 9 maart; steeds om 14.00 uur

Locatie:           landgoed Overcingel, Oostersingel 27, 9401 JZ  Assen

Toegang:        gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

 

Algemene informatie

dinsdag 26 februari 2019 - 10:00