Assen
(Moes)tuinen
Op
dinsdag13dec202219:30

Inspiratie voor een levende tuin

Op uitnodiging van natuurorganisatie IVN-KNNV Assen, houdt Hendrik Jans op dinsdagavond 13 december een presentatie over de levende tuin. Hoe krijg je meer leven in je tuin? Het motto van Hendrik Jans is: “geef groen de ruimte; laat groen meer leven; gewoon rondom je eigen plek!”

De avond begint om 19:30 uur in de Bosrandzaal van het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. 

Hendrik Jans is deskundige op het gebied van tuin- en landschapsinrichting, docent en een echte groenliefhebber. Hij vertelt waarom een levende tuin belangrijk is: “In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Het is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast en zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij; maar ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.

Ik wil mensen inspireren aan de slag te gaan met hun eigen tuin. Je leert op 13 december hoe je van jouw tuin een plek kunt maken waar het een feest is voor mens en dier. Of de tuin nou groot is of klein, je veel wilt veranderen of alleen iets kleins wilt toevoegen. Daarvoor hoef je geen gevorderd tuinier te zijn. Tijdens de avond zijn trouwens vraagstukken en voorbeelden uit de eigen tuin van harte welkom.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de lezing via activiteiten@ivnassen.nlDe entree is gratis voor leden van IVN-KNNV Assen; niet-leden betalen €5,-.

Levende TuinFoto: Hendrik Jans

Algemene informatie

dinsdag 13 december 2022 - 19:30
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
Assen
Nederland
Extra Informatie: 

Locatie: Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, Assen
Aanmelden: activiteiten@ivnassen.nl
Kosten: gratis voor leden IVN-KNNV Assen en € 5,- voor niet-leden

Contactpersoon: 
Google Maps image