Assen
Bijen
Op
dinsdag12apr202219:30

‘Bij-les’ over wilde bijen

Een lezing over de wilde bij

Iedereen kent de honingbij; maar wist je dat er in Nederland meer dan 350 soorten wilde bijen en hommels zijn? Wel eens gehoord van aardhommels, metselbijen, behangersbijen en zandbijen?

Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen heeft Mathijs ter Bork uitgenodigd om 12 april een lezing te geven over wilde bijen: een ’bij-les’. Wilde bijen leven vaak alleen, vallen ons niet lastig, steken niet en vallen niet zo op. Maar ze hebben een belangrijke functie. Heel veel planten die wij eten, zijn voor hun bestuiving afhankelijk van bijen.

Om meer aandacht te vragen voor deze belangrijke insecten wordt jaarlijks de Nationale bijentelling georganiseerd; dit jaar op 23 en 24 april. In je eigen tuin kun je vaak al meer dan 10 verschillende soorten wilde bijen vinden. Op de website https://www.nationalebijentelling.nl vind je meer informatie en een handig bijengidsje.

Met deze ‘bij-les’ kom je meer te weten over wilde bijen en ben je goed voorbereid op de bijentelling.

De lezing vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos en begint om 19.30 uur. De kosten zijn € 5,- voor leden van IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden; inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden via activiteiten@ivnassen.nl.

Algemene informatie

dinsdag 12 april 2022 - 19:30
Locatie: 
Duurzaamheid Centrum Assen
Bosrand 2
Assen
Nederland
Extra Informatie: 

De lezing vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos en begint om 19.30 uur.
De kosten zijn € 5,- voor leden van IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden;
inclusief een kop koffie of thee.
Aanmelden via activiteiten@ivnassen.nl.

Contactpersoon: 
Google Maps image