Assen
Vogels
Op
woensdag25mrt202020:00

Annulering lezing Scholeksters

lezing over Scholeksters gaat NIET door

Naar aanleiding van de richtleinen van de RIVM betreffende het Coronavirus gaat de lezing over Scholeksters in Assen niet door.  We houden u op de hoogte over een e.v. nieuwe datum.

Scholeksters zijn kustvogels; waarom broeden zij in Assen?

Woensdagavond 25 maart geeft Bert Dijkstra het antwoord op deze vraag tijdens een presentatie in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert deze avond, die om 20:00 uur begint.

De scholekster is een forse, zwartbonte vogel met een lange oranje snavel. Hij duikt in het voorjaar op en vertrekt weer aan het eind van de zomer. De vogels maken veel lawaai als ze ruzie hebben met soortgenoten of andere vogels willen verjagen die het op hun nest hebben voorzien. Het aantal scholeksters in Nederland gaat sterk achteruit. Maar in steden zie je juist steeds meer scholeksters. Om dat verschil te verklaren is in 2008 een onderzoek gestart. In de loop der jaren heeft een groot aantal vogels in Assen een kleurring gekregen. Ook zijn vogels gezenderd. Op die manier is bijvoorbeeld te volgen waar de vogels hun voedsel vandaan halen en hoeveel tijd ze daarmee bezig zijn.

Bert Dijkstra vertelt over de resultaten van dit langjarige onderzoek. De kosten voor de lezing zijn € 5,00 (inclusief kop koffie/thee).

Aanmelden bij:  kai.waterreus@knnv.nl

Algemene informatie

woensdag 25 maart 2020 - 20:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum
Bosrand 2, 9
401 SL Assen
Nederland
Google Maps image