Weekendwandeling Demobos Landschap

Weekendwandeling Demobos

Arnhem 28 januari 2018

Arnhem, 8 februari 2018

Weekendwandeling Demobos na de storm

Zondag 28 januari hebben we een mooie wandeling gemaakt.

Bij de voorbereiding kwamen wij tot de ontdekking dat er geen borden meer zijn, waardoor we de route niet goed konden volgen. Ook het beschikbare kaartje was te vaag.

We weten niet of de gemeente Arnhem en Van Hall Larenstein het gebied nog wel als Demobos presenteren. We hebben geen navraag gedaan.

Daardoor kwamen we wel bij toeval bij het begin van een trimroute waar op een bord stond aangegeven dat elke 4e zondag van de maand januari de Safari-run gehouden wordt!
Juist, precies de dag van onze wandeling.

Rick en ik zijn de dag daarna met een betere kaart op pad gegaan en toen was de route wel goed vindbaar. We hebben de route aangepast zodat we niet over het hardloopparcours liepen.

Het was prima weer en er waren ongeveer 20 mensen gekomen, zowel mensen die vaker meelopen als wandelaars die niet eerder hebben meegedaan.

Na een korte gezamenlijke start tot aan de Fijnsparrenlaan, splitste de groep zich in tweeën.

De leidraad was het verhaal in de papieren over het Demobos (Aanplant (vooral grove den), Bosbeheer vroeger en nu, Houtproductie, Wat is een bos?, Biodiversiteit,  Kenmerken Fijnspar, Grove den, Corsicaanse den, Zomereik en Amerikaanse eik (Blad, knoppen en vruchten).

We wandelden net ruim een week na de heftige storm, dus er lagen omgewaaide bomen en veel takken en andere resten van bomen, die inmiddels al weer van de paden waren gehaald. Ook de doorsnede en opbouw van de boomgroepen en soorten was duidelijk herkenbaar. Ook nog een incidentele paddestoel werd waargenomen.

Al met al een leuke wandeling.

Volgende wandeling: zondag 25 februari om 14.00u: Monnikenhuizen en stadspark Hoogte 80
                                      Kijk bij Activiteiten.          

Ontdek meer over

Deel deze pagina