Arnhem
Kind & Natuur
vrijdag15jun2018

Slootjesdag 2018 een groot succes !

Zondag 9 juni hebben we onze slootjesdag gehad.
De belangstelling is erg groot. Meisjes, jongens, ouders en zelfs opa’s en oma’s zijn naar park Angerenstein toegekomen.

Er is vol op reclame gemaakt voor deze eerste activiteit van de hernieuwde start van de jeugdgroep “Scharrelkids” van IVN Natuureducatie Arnhem.
Er hebben zich dit jaar 58  personen aangemeld.
Soms zijn ze met drie of meer personen gekomen.

Na de aanmelding mogen ze een schepnetje en emmertje meenemen met een kaart waar de diverse waterdiertjes opgetekend zijn.
Moeders en vaders zijn vaak net zo actief als de kinderen, enkelen zijn wel heel fanatiek aan vangen.
Er is een meisje dat eerst heel angstig kijkt naar een bloedzuiger. Wil hem wel even op haar hand laten voelen. Maar kan toch niet goed hebben, dat een ander kind zo’n bloedzuiger zo uit het water tevoorschijn haalt.
Zij vraagt mij waar dat meisje dat diertje opgeschept heeft. Zij stapt met korte pasjes naar dat plekje met emmer en schepnetje. Binnen tien minuten meldt ze mij dat ze er twee gevangen heeft. Haar jongere broertje heeft geen schepnetje nodig en pakte de diertjes met blote handen uit de emmer en laat ze in een grotere bak los en roept iedereen om te laten zien wat hij gevangen heeft.
Al met al een geslaagde, gezellige en zonnige dag.

Volgend jaar staat er zeker weer de slootjesdag op de activiteitenlijst van de “Scharrelkids” van IVN Natuureducatie Arnhem.

Kijk regelmatig op de website naar onder andere de activiteiten van de Scharrelkids.

www.ivn.nl/afdeling/Arnhem/activiteiten

foto: Rob ten Hoedt