Arnhem
Overig
woensdag15jan2020

Interressante ontdekkingen tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst IVN en KNNV Arnhem

Zaterdag 11 januari kwamen de leden van IVN Natuur-educatie en de KNNV afdelingen Arnhem bij elkaar in het Dorpshuis Schaarsbergen om het nieuwe jaar in te luiden.

foto: © Maarten van Rijbroek, IVN ArnhemNa een korte introductie van Dick Veerman (www.dickveerman.nl volgde een informatieve excursie over het complex van Koningplaats aan de Koningsweg, een deel van het voormalige Duitse vliegveld Fliegerhorst.
Voor bijna iedereen was dit gebied een (nagenoeg) onbekend stuk Arnhem.

De historische rijksmonumenten, die nu opgeknapt worden, een verscholen houten kerkje, een Radartoren, de werkplaats van kunstenaar Florentijn Hofman(van het aardvarken en de mega-badeenden die je wereldwijd tegenkomt), een hangaar, die gecamoufleerd als boerderij gebouwd blijkt te zijn en nog veel meer interessante ontdekkingen.


foto: © Maria Pompe
Weer terug in het Dorpshuis sluiten we de middag af onder het genot van een hapje en een drankje.

foto: © Bernard Geling
Er is duidelijk behoefte om dit gebied vaker te ontdekken en we proberen onder andere met Dick Veerman dit voorjaar een fietstocht te organiseren om meer interressante objecten, zoals de Diogenes bunker, te bekijken.

Ook zal de werkgroep Weekendwandeling later in het seizoen (zondag 26 juli) de Koningsplaats  bezoeken.

Al met al erg gezellig om met elkaar weer in een ongedwongen opzet bij te praten en plannen voor dit nieuwe jaar uit te broeden.

Hou de websites van IVN Arnhem en KNNV Arnhem maar extra in de gaten.

foto's: © Maria Pompe, Maarten van Rijbroek en Bernard Geling