Arnhem
Natuur
Op
woensdag30jan201919:30

Winteravondlezing Burgers' Zoo: film 'Scars'

Karin Hartman

Winteravondlezing 30 januari: film 'Scars'

De natuurbehoudsorganisatie Nova Atlantis van Karin Hartman zet zich al vele jaren in voor onderzoek aan en behoud van walvissen en dolfijnen rond de Azoren.
De film ‘Scars’ (met Nederlandstalige ondertiteling) die onder meer getoond is op het Conservation Film Festival in New York laat het werk van Nova Atlantis op indrukwekkende wijze zien.

Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan mevrouw Hartman.

Aanmelden

https://www.burgerszoo.nl/winteravondlezingen

Trailer van de film:

Film Scars/Nova-atlantis

Bron: NCR

,,Risso's!'', roept Karin Hartman enthousiast. Het is half negen 's ochtends. Vanaf het terras boven haar huis op Pico, een van de eilanden van de Azoren, wijst ze naar grijze vinnen en stompe koppen die boven de golven van de Atlantische Oceaan uitkomen. ,,Rissodolfijnen. Een stuk of vijf. Ze trekken in een groepje naar het westen.'' Snel rent haar vriend Arthur Hendriks naar het haventje van het dorp Santa Cruz das Ribeiras. Hij laat de rubberboot in het water. Even later zit het duo met hun twee gasten op zee. Hendriks geeft gas. De rubberboot hotst en botst over de golven naar de plek waar Hartman de risso's het laatst zag. Een rimpeling van het water is genoeg. Ze pakt haar camera en neemt snel een paar foto's van de dolfijnen. Ook de gasten proberen de springende dieren te fotograferen, maar dat valt niet mee. Zout, zon en zee. Biologisch onderzoek tijdens de vakantie is fantastisch.

Karin Hartman (28) en Arthur Hendriks (35) doen sinds de zomer van 2000 onderzoek naar de grampus griseus, de grijze of rissodolfijn. Dit is een schuwe, relatief onbekende dolfijnsoort, groter dan de gewone dolfijn en met een huid vol krassen. Hun werkterrein is de Portugese eilandengroep de Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan. Daar komen meer dan twintig walvisachtigen voor, waaronder de risso.

Algemene informatie

woensdag 30 januari 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Auditorium van het Safari Meeting Centre, Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is voor abonnementhouders gratis!
Overige luisteraars betalen aan de avondkassa € 4,00.
Om erbij te zijn dien je je van tevoren aan te melden op: https://www.burgerszoo.nl/winteravondlezingen

Contactpersoon: 
https://www.burgerszoo.nl/winteravondlezingen
Google Maps image