Arnhem
Paddenstoelen
Op
zondag30okt201614:00

Paddenstoelen

Lang leve de schimmels!

Wat heeft de natuur toch veel te danken aan alle schimmels die er voorkomen. Dankzij deze organismen worden dode dieren en planten afgebroken waarbij de voedingsstoffen weer vrij komen. In deze tijd van het jaar zijn veel schimmels zichtbaar door de paddenstoelen die ze vormen.

Het gaat over plaatjes en buisjes van paddenstoelen vanwaar de sporen de wijde wereld intrekken. IVN-gidsen voeren je mee in de wondere wereld van de paddenstoel. Het grootste deel van dit organisme leeft onder de grond, maar laat zich nu graag zien. De ervaring leert dat op landgoed Warnsborn vaak mooie en bijzondere paddenstoelen te vinden zijn. Maar het is altijd weer een verrassing wélke en waar ze staan. Dit hangt af van het weer in de weken voorafgaand aan de excursie.

Tijdens deze wandeling komen zowel ervaren paddenstoelenliefhebbers als ook beginners meer te weten over veel voorkomende en soms bijzondere, zeldzame soorten.

Start: De gidsen vertrekken op zondag 30 oktober om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, 6816 PB. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en iedereen kan zonder reserveren gratis mee.

Tips: draag stevig schoeisel en neem een spiegeltje mee.

Algemene informatie

zondag 30 oktober 2016 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Landgoed Warnsborn
Bakenbergseweg 257
6816 PB Arnhem
Nederland
Google Maps image