Arnhem
Landschap
Op
zondag30jul201714:00

Meinerswijk

Natuurpark in verandering

Er is de laatste jaren nogal te doen over het unieke uiterwaardengebied Meinerswijk, op een steenworp afstand van het stadscentrum van Arnhem. Naast de maatregelen die zijn genomen in verband met meer ruimte voor de rivier, is het park door diverse ontwikkelingen nog steeds in beweging. Het is nu erg interessant om dit gebied te verkennen.

Tot het begin van de jaren '90 was Meinerswijk een uiterwaard, die gebruikt werd door de baksteenindustrie en door boeren. In de laatste decennia is Meinerswijk teruggegeven aan de natuur en dat had grote invloed op de plantengroei en het dierenleven. In het gebied zijn meer dan 350 soorten planten geteld. Opvallend is de bosontwikkeling: vroeger was er in Meinerswijk nauwelijks bos te vinden. Nu zijn er verschillende wilgenbossen met bomen van meer dan 15 meter hoog. De eenvormige graslanden veranderden in soortenrijke ruigtes. Vogels reageren ook op veranderingen in een gebied. Er broeden nu andere soorten dan in de jaren '90.

Op zondag 30 juli begeleiden IVN-gidsen je graag door de ruigtes. Stevig schoeisel is hiervoor aanbevolen.
De excursie start om 14.00 uur bij het toegangshek van Meinerswijk bij het informatiepaneel onderaan de Drielsedijk. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en is gratis.
Parkeren kan op de parkeerplaats aan het Hannesstraatje.

Algemene informatie

zondag 30 juli 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Hannesstraatje
6843 NV Arnhem
Nederland
Google Maps image